onsdag 26 maj 2010

Frukosttips för de som vågar experimentera lite


Ja, ibland undrar man hur folk kan kombinera ingredienser, råvaror mm, något som man själv kanske aldrig skulle få för sig att mixa ihop. Kanske är mitt frukosttips just ett exempel på detta, men det är faktiskt mycket godare än vad bilden ger sken av.


Har på senare tid övergått från mina smoothies och surdegsbullar till en rejäl och stadig grötfrukost istället. Måste ju variera sig så att man inte tröttnar ;)! Hur som haver, denna frukost består numera av fiberberikad havregrynsgröt och fibrex som jag kokar upp. När gröten är klar häller jag i ännu mer fibrer i form av kruskakli. Till det tkr jag personligen att mosad banan är gott, men även äpple och kanel, eller kan man göra som min bror, köra hallon och mjölk. Första morgonen med gröten och fortfarande, sedan år tillbaka, lockade inte tanken på att ha mjölk till (har nog aldrig varit förtjust i kombinationen mjölk och gröt när jag tänker efter), men givet var att jag helt klart behövde tillföra mer protein till min frukost. Var inte heller direkt sugen på att äta keso vid sidan om eller kokt ägg för den delen, men sen slog det mig: Om jag kokar ägg och skivar ner äggvitan i min grötblandning??? Skadar ju aldrig att prova... So I did, och döm om min förvåning, men det blev faktiskt helt ok!! Äggvita i sig smakar ju eg inte så värst mycket.

Veckans frukosttips är alltså: Havregrynsgröt med fibrex, kruskakli, banan alt äpple och kanel och äggvita =). Tillsätt gärna en liten näve nötter också så har du fått i dig såväl kolhydrater som protein och bra fett! Enjoy ;)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar