tisdag 25 maj 2010

Även en lunchsallad kan ge ett fullvärdigt energiintag




Ofta när man blir serverad sallad ute eller rent av gör en själv, upplever iaf jag att åtminstone 80% av den består av salladsblad och resten kyckling alt tonfisk, räkor, tomat, gurka, lite paprika, lök och ananas exempelvis. Kanske en och annan färsk champinjon också, inte att förglömma. Inte för att det är något fel på innehållet, nyttig och bra mat, MEN man står sig inte särskilt länge på en sådan sallad. Detta är en av mina favoriter i salladsväg med bl a avokado, räkor, bönor, sockerärtor, lök och tomat. Till detta en liten dressing på olja, citron, vinäger och t ex lite chili. Inte nog med att man får i sig tillräckligt med protein, kolhydrater och bra fetter, det går snabbt att slänga ihop den också!! Självklart kan man även slänga i lite grönsallad och gurka om man så önskar för att få lite variation, byta ut räkor mot kräftor eller kyckling förslagsvis. Vill man inte ha dressing, kan man alltid byta ut den mot lite nötter. Återigen, varianterna kan bli många, det gäller bara att plocka fram fantasin, sen är det bara att njuta av såväl smak som mättnad som gör att man står sig ett par timmar =)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar