fredag 20 augusti 2010

Nyttigare variant av kladdkaka


Bakade denna lilla variant i eftermiddags som väl näst intill är den nyttigaste i kladdkakeväg man kan göra. Några justeringar kom jag på i efterhand på hur man skulle kunna göra den än lite nyttigare, men återkommer med det när jag väl testat =). Ska kanske tilläggas att den här varianten bär smak av mörk choklad och är därmed inte så söt. Men visst, det går säkert att tillsätta en gnutta mer honung än vad receptet säger om man vill det. Fick en del förfrågningar om innehållet, så här kommer receptet =):


1 dl dinkelmjöl

1 tsk bakpulver

1/2 dl kakao

3 ägg

1 dl honung

250 g lättkesella

50 g hackade valnötter

Rivet skal av apelsin


Om man vill: Glasyr

100g 70% choklad

Hela valnötter


Blanda alla ingredienser och häll i en smord form beströdd med sesamfrön

Grädda i 150 grader, 30 min ca (beroende på om man vill ha den kladdig el ej)

Låt kakan svalna

Smält 70%-ig choklad i ett vattenbad och bred det över kakan, dekorera med hela valnötter


Lycka till!!! Berätta gärna vad ni tyckte, ni som testar att baka den

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar