Bakade denna lilla variant i eftermiddags som väl näst intill är den nyttigaste i kladdkakeväg man kan göra. Några justeringar kom jag på i efterhand på hur man skulle kunna göra den än lite nyttigare, men återkommer med det när jag väl testat =). Ska kanske tilläggas att den här varianten bär smak av mörk choklad och är därmed inte så söt. Men visst, det går säkert att tillsätta en gnutta mer honung än vad receptet säger om man vill det. Fick en del förfrågningar om innehållet, så här kommer receptet =):
1 dl dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
3 ägg
1 dl honung
250 g lättkesella
50 g hackade valnötter
Rivet skal av apelsin
Om man vill: Glasyr
100g 70% choklad
Hela valnötter
Blanda alla ingredienser och häll i en smord form beströdd med sesamfrön
Grädda i 150 grader, 30 min ca (beroende på om man vill ha den kladdig el ej)
Låt kakan svalna
Smält 70%-ig choklad i ett vattenbad och bred det över kakan, dekorera med hela valnötter
Lycka till!!! Berätta gärna vad ni tyckte, ni som testar att baka den
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar