Släng alla läckerheter i stekpannan...
Till efterrätt: Ett glas rött och en chokladmousse på 70%-ig mörk choklad och en klick grädde.
Kanske kan tyckas lite tjatigt, men detta är verkligen min favoriträtt som jag provat att bjuda olika vänner på för att se vad de tycker. Hittills har det verkligen blivit succé, vilket visar att nyttig mat även fungerar väl som festmat! T o m min mamma vågade sig på att bjuda på detta för ett par helger sedan och det blev knappt någon mat över, så detta rekommenderar jag varmt om någon har idétorka. Som om det inte vore nog med att rätten innehåller bra fetter, proteiner (kyckling eller fläskfilé t ex) och kolhydrater, så går den även snabbt att tillaga! Grundreceptet är hämtat från isodieten, sen har jag själv pimpat upp den genom att lägga till lite extra nyttigheter. Efterrätten är gjord på osockrad grädde och mörk kvalitetschoklad, vilket gör den lite nyttigare än många andra desserter, samt är rejält mättande så man orkar inte äta hur mycket som helst. Till detta ett glas rödvin, fullt av antioxidanter, bra för hjärtat (och själen ;)). Vi bara satt och njöt =)...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar