För inte så längesedan, närmare bestämt i tisdags, var det dags att hylla denna bakelse. Själv är jag inte så förtjust i mandelmassa, så den tillhör inte mina favoriter, men det finns de i min omgivning som är det. Om man vill lyxa till det men kanske ändå göra en nyttigare variant som den på bilden, så finns det inga hinder, det gäller bara att ha lite fantasi kring vad man skulle kunna tänka sig att ha i den! Själv bakade jag bullarna på sojamjölk och fullkornsdinkel, hällde i lite linfrön (bra omega-3 källa, gi-sänkande) och solrosfrön. Sötade med agavesirap istället för socker, då den är tre ggr så söt i smaken än vanligt processat socker. Mao, behöver man bara söta en tredjedel. Det var första gången jag provade att göra dessa, och resultatet blev utmärkt! Väldigt uppskattat bland mina "försökspersoner". Mandelmassan gjorde jag på agavesirap och mandel. Tror minsann att jag slängde i lite fibrex i degen också om jag inte minns fel för att få bullarna saftigare och lite fibrer i degen. Detta är bara ett "första utkast" dock, ser redan ytterligare förändringar man skulle kunna göra om man vill det. Jag valde att servera osockrad grädde under locket, men givetvis kan man välja ett magrare alternativ som t ex kesella.
Agavesirap: För er som undrar är detta ett NATURLIGT sötningsmedel från en kaktusväxt och ger en minimal höjning av blodsockret. Som jag nämnde ovan är den då dessutom tre ggr så söt i smaken som vanligt socker.
Jaha, och jag fick inte smaka....fyyyy på dig gumman...hihi
SvaraRaderaTror bestämt att du hade fullt upp med världens sötaste lillprins ;). Gillar du mandelmassa btw?? Nästan övertygad att du inte gör det, men kan ju ha fel för mig =)
SvaraRadera