torsdag 25 februari 2010

Frukt är inte godis...





... men en bra ersättning om man vill hålla igen lite på sötsakerna. Tidigare har jag bara torkat äpplen som jag sedan lagt i min hemmagjorda granolamüsli eller i gröten. I somras sa jag gång på gång att jag skulle testa att torka jordgubbar och hallon för att variera mig lite, men det blev av någon anledning aldrig av. Så idag bestämde jag mig för att testa att torka jordgubbar, kiwi och banan för att se hur det blir. Gjorde en plåt med äpplen också när jag ändå var i farten. Bestämde mig för att experimentera lite med dem, så jag kryddade några med lite kanel. Ska bli spännande att smaka! Självklart behöver man inte ha dessa godsaker i frukosten enbart, varför inte njuta av lite torkad frukt till mellanmål, eller varför inte istället för de där godisbitarna som man kanske bestämt sig för att hålla sig borta ifrån ett tag =)? Att torka frukt på egen hand är ju annars ett billigare alternativ för alla "torkade frukt älskare" än att köpa färdigt i butik. Oftast brukar de även vara sockrade, vilket jag personligen har väldigt svårt att förstå då frukt och bär i sig är söta.

2 kommentarer:

  1. Hej! Det låter riktigt gott. Hur gör du, är det bara in i ugnen med dem? Vad har du för örme och hur länge?

    SvaraRadera
  2. Jajamen, det är bara in i ugnen på 70-75 grader i 6-8 timmar! Jag har en sked klämd i ugnsluckan så att lite luft kan komma in. Det tar sin tid, men väl värt väntan om man gillar torkad frukt! Lycka till =)

    SvaraRadera